Pénzügyek, célok, É.L.E.T.

Blogom lényege pénzügyeink tervezésének dokumentálása és publikálása mások számára. Azért osztom meg másokkal is ezeket az információkat, hogy legyen példa... Mire? Arra, hogy hogyan kell a pénzzel bánni, vagy arra, hogy hogyan nem szabad a pénzzel bánni... Hogy melyik lesz, rajtam/rajtunk múlik, pénzügyeink nyitott könyv lesz mindenki számára. A mai világból hiányzó őszinteséggel bevállalom jó és rossz döntéseinket egyaránt. Aztán, hogy a kezdeti lelkesedést meddig tudom fenntartani... ;) U.I.: Persze a tisztelt adóhatóság emberei legyenek tisztában azzal, hogy ez csak egy fikció, bármilyen személy anyagi helyzetével való hasonlóság csak a véletlen műve...

Befektetés és hitel

FusionCharts.
 
View XML for the above chart

Linkblog

2009.08.18. 18:21 DemjanJr

Changes...

Nem tagadom, be vagyok lassulva...

De legyen betudva ez az elmúlt időszak legfontosabb történésének, miszerint saját vállalkozást indítottunk. Persze meló mellett, mert az emberben benne van ez az örök "rabságba" taszító "Járt utat járatlanért el ne hagyj!" szöveg... Igen, valóban van némi kettősség (skizó? :) ) az előbbi mondatban, de ez van!

Érdekes - bár tulajdonképpen természetes - hogy az ember baromira nem akarja feladni az eddig elért kényelmi és nemfeltétlenülkényelmicsakmegszokott dolgait... Ez pedig egy induló vállalkozással összeeresztve, hááát... érdekes, mint az mondtam.
A fő probléma a következő: A vállalkozásra rengeteg időt kell szánni, de ott a meló, ugyanakkor rengeteg pénzt is, hál'istennek ott a meló. "Se veled, se nélküled..."

Úgyhogy ez egy igen funny időszak. Az eddigi pénzbeosztós téma is teljesen a feje tetejére állt, ÁFA, szja, APEH, mindenhova mindent, ráadásul a jó számláról meg ilyenek...

A minap beszéltem egy hasonló friss vállalkozóval. Mindketten azon hezitálunk, hogy mit is fog elérni a cégünk... Apait-anyait beleadunk, weboldal, marketing, ügyfélorientáltság de jelen pillanatban semmi, de semmi nem biztos a jövőre nézve.

A bizalom megvan, ha nem lenne, nem csinálnánk. De azért néha el tudja kapni az embert a fíííling, hogy biztos, jó? Biztos sikerülni fog?

Megmondom öszintén, ezt a blogbejegyzést is azért csinálom, hogy amikor már megy a szekér, legyen mit visszaolvasni és röhögni rajta. Most azért szívből nem tudok rajta röhögni, de azért mosolygok! :)

Ja, tőzsdén dupláztam, sok okos, aki 1.500-nál temette az OTP-t!!!! Én bevásároltam belőle, 120% hozam után kiszálltam belőle. A unit-linked is meg lett nyomva egy kicsit, még keletebbre tolódott a portfolió (csak Kína és India van benne), fog még ez száguldani! Nem most, nem holnap, nem egy hónap múlva, hanem maaajd! (Zárójelben, 2010-ben megint Kína a középpontban, akkor éppen EXPO lesz ott!)

Szóval, a blogom kicsit profilt vált, már nem csak egy egyszerű magánszemély döntései lesznek nyomonkövethetők, hanem egy vállalkozóé. Aztán majd csak lesz valami! :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyeink.blog.hu/api/trackback/id/tr591320170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása