Pénzügyek, célok, É.L.E.T.

Blogom lényege pénzügyeink tervezésének dokumentálása és publikálása mások számára. Azért osztom meg másokkal is ezeket az információkat, hogy legyen példa... Mire? Arra, hogy hogyan kell a pénzzel bánni, vagy arra, hogy hogyan nem szabad a pénzzel bánni... Hogy melyik lesz, rajtam/rajtunk múlik, pénzügyeink nyitott könyv lesz mindenki számára. A mai világból hiányzó őszinteséggel bevállalom jó és rossz döntéseinket egyaránt. Aztán, hogy a kezdeti lelkesedést meddig tudom fenntartani... ;) U.I.: Persze a tisztelt adóhatóság emberei legyenek tisztában azzal, hogy ez csak egy fikció, bármilyen személy anyagi helyzetével való hasonlóság csak a véletlen műve...

Befektetés és hitel

FusionCharts.
 
View XML for the above chart

Linkblog

2008.05.01. 09:14 DemjanJr

Feltörünk!

Itt vagyok.
Az előző post továbbra is aktuális! Működik!
Sikerült egy olyan rendszert szerveznem, amivel minden a helyére tud kerülni. Minden havi fix kiadásra megvan a keret, ha elcsábulunk valami irányába, azt keményen, szakaszon belül visszahozzuk, mindenre van pénzünk, amire valóban szükségünk van és nő a megtakarításunk is! (És az is mókás, hogy a kollégák már tördelik a kezüket, hogy mikor jön meg a fizu, nekünk meg 8.-a estig fixen megvan a pénzünk... :) )

Sőt!
Most a következő cél van kitűzve:
Havi szinten 90.000 Ft hitelrendezés. Ebből 40.000 Ft a diákhitelre, 50.000 Ft a folyószámlahitelre. Ezzel a módszerrel legkésőbb 2008 novemberére megszabadulunk a hiteleinktől. Igaz, ennek az az ára, hogy lemondunk a megtakarítás-növelésről. De ha fél év alatt rendezhető a helyzetünk, akkor legyen! (Sőt, nagy vész esetén használhatjuk a folyószámlahitelt is, hiszen rulírozó hitel!)

Ezután már csak egy igazán nagy feladat vár ránk, az anyagi védettségünk megteremtése. Mit is jelent ez? Bodo Schafer ír erről "Út az anyagi függetlenséghez" című könyvében. Ez az az összeg, ami biztosítja életszínvonalad megtartását egy ideig. Például a munkahely elvesztését követően 3-6 hónapig nem találsz állást, akkor a havi kieső összeg 3-6-szorosával kell rendelkezned készpénzben, folyószámlán vagy bármilyen alacsony kockázatú, likvid befektetésben.
Ez az összeg kb. 600.000-1.200.000 Ft havi a mi esetünkben. Szép összeg. :)

Azt hiszem, ez tényleg egy picit odébb van, egyelőre legyen első a hitelrendezés!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyeink.blog.hu/api/trackback/id/tr72449573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dext 2008.05.02. 12:03:09

Ha az emberek végre felfognák, h ne az ember dolgozon a pénzéért hanem a pénz dolgozon értük, akkor nem kéne hallgatniuk egymás siránkozásait, h nincs pénze hónap végén...
Olvasd el a gazdag-papa szegény-papa cimű könyvet. Hidd el érdemes!

DemjanJr 2008.05.02. 19:42:07

Hello!

Igen, ha erre rájönnének, valóban nem kellene hallgatni őket... De hogyan veszel rá valakit, hogy olvassa el, ha egyszerűen a kiadás/bevétel aránnyal nincs tisztában az ember, akinek ajánlanád?
Alapjaiban kellene megváltoznia az embereknek... Nehéz...

Én olvastam a könyvet, én is csak ajánlani tudom. Bár az én személyes kedvencem az "Út az anyagi függetlenséghez" mert ez szárazabb, lényegretörőbb.

No mindegy, a lényeg, hogy pénzügyi intelligencia fejlesztő könyveket mindenkinek MUSZÁJ lenne olvasnia!
süti beállítások módosítása